Hakkımızda

TED Üniversitesi İşletme Bölümü, öğretim ve araştırma faaliyetlerini uluslararası standartlara uygun ve rekabetçi şekilde gerçekleştirmeyi hedeflemiştir. Öğrencilerimiz geleceğin entelektüel ve profesyonel bakış açısına sahip işletmecileri ve liderleri olarak yetişir. Öğrencilerin, dünya genelindeki bilgiye erişimi, gelişmiş teknoloji ve eğitim kaynaklarıyla sağlanmaktadır. Mezunlarımız, kuvvetli kuramsal ve uygulamalı bilgi ve altyapılarıyla toplumun en seçkin işgücünü oluşturacaktır.

TED Üniversitesi İşletme Bölümü, öğrencilerine güçlü bir kuramsal altyapı üzerine kurulmuş işletme eğitiminin yanında, gittikçe değişen ve karmaşıklaşan küresel iş dünyasının ekonomik, politik, etik ve yasal süreçlerini değerlendirme yetileri de kazandırmaktadır.

Bölüm öğrencileri, sosyal bilimler temellerini ve işletme alanının pratik uygulamalarını vurgulayan eğitimleri sayesinde rekabetçi ortamların karmaşık ve çok boyutlu yönetim süreçlerini derinlemesine işleyip kavrarlar.

TED Üniversitesi İşletme Programını tamamlayan bir mezununun işletme bilgisi, iletişim becerisi, yenilikçi ve eleştirel düşünme, kişisel ve sosyal sorumluluk alma özellikleriyle fark yaratması hedeflenmektedir.

İşletme – Nedir? Mezunları Ne İş Yapar

İnsanların hayatını kolaylaştıracak ürün ve hizmetlerin üretilmesine ve sunulmasına doğrudan ya da dolaylı olarak katkı sağlayan tüm kurumlar, kuruluşlar birer işletmedir.

Devlet, Dernekler ve Vakıflar, Belediyeler, Kamu Kurumları, büyük şirketler, tüccarlar, esnaflar, Eczaneler, Diş Hekimleri, aklınıza gelecek tüm kurumlar birer işletme.

Bu nedenle de İşletme mezunlarının bilgisine tüm kurum ve kuruluşların ihtiyacı vardır. Bu gerçekten yola çıkarak Amerika’da Lisans programlarının % 20’den fazlasını İşletme programları oluşturmaktadır.

İşletme eğitiminde öğrenciler, bir işletmenin yönetim, strateji, insan kaynakları, kurumsal iletişim, pazarlama, satış, finans, muhasebe, lojistik, dış ticaret gibi tüm departmanlarında yapılan işleri ile ilgili temel eğitimi alır, son iki yılında ve isterse yüksek lisans ile istediği alana yönelir. İşletme, daha sonra ihtiyaçtan doğmuş Lojistik gibi, Uluslararası Ticaret gibi alanların da temelini oluşturduğundan, İşletme mezunları bu alanlarda da çalışabilir.

İşletme bölümü için; sayısal, sözel ve iletişim becerilerinin bir arada kullanıldığı bir bölüm olduğu söylenebilir. Ayrıca altını çizmek gerekir ki, bir girişimcinin başarılı olmak için bilmesi gereken tüm konularda eğitim de İşletme çatısı altında verilir.

TEDÜ İşletme Farkları & Öne Çıkan Özellikleri

Global işletmecilik anlayışı ile verilen dersler

Takım çalışmasına izin veren proje temelli eğitime sahip olması

Sosyal İnovasyon gibi niş çalışma alanlarına sahip olması

Veriye dayalı yönetim anlayışını destekleyen eğitim programı

Okul nüfusu sebebiyle akademisyenlerle birebir çalışma imkanı, erasmus ve projelerde yer almanın nüfusu fazla olan üniversitelere göre kolay olması

Eğitim dilinin %100 İngilizce olması

Erişilebilir akademisyenler ile her öğrencinin hocaları ile yakın temas kurma şansı

Bölüm bünyesinde yer alan öğretim üyelerinin farklı disiplinlerle iş birliklerine dayanan araştırma projeleri bulunması ve akademisyenlerle ortak projelerde yer alma

TED ekosisteminin bir parçası olma

Ortak çekirdek program sayesinde farklı disiplinleri görerek çok yönlü birey olma

Yurt dışında lisansüstü ve ardından kariyer yapan mezun oranının yüksek olması

Proje yarışmalarında başarı elde eden öğrencilerin şirket kurma, patent başvurusu yapma gibi girişimcilik süreçlerine destek olunması

Derslerde ve dersle ilgili ödev, rapor, proje hazırlama gibi faaliyetlerde kullanılmak üzere öğrencilerimize özel Bilgisayar Laboratuvarları mevcuttur. Bu laboratuvarlarda Microsoft Ofis uygulamalarının yanı sıra, istatistiksel analiz, karar analizi, risk yönetimi ve proje yönetimi ile ilgili yazılımlar bulunur. Halihazırda, Stata, SPSS, Palisade DecisionTools Suite, Microsoft Project yazılımlarının lisansları alınmıştır.

Mezunlarımız

TEDÜ İşletme Mezunlarının % 76’sı çalışıyor, % 12’si Yurt dışında ve Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde Lisansüstü eğitimine devam ediyor.

TEDÜ İşletme mezunlarının lisansüstü eğitim aldıkları üniversitelerden bazıları;

Ankara Üniversitesi, Berlin School of Business and Innovation (BSBI), Hacettepe Üniversitesi, Hochschule Stralsund, Almanya, ODTÜ, University College Dublin, University of Buckingham, University of The West of Scotland, University of Warsaw, Uniwersytet Jagielloński w Krakowie

TEDÜ İşletme mezunlarının çalıştıkları şirket ve kurumlardan bazıları;

Akbank, Anadolu Efes, Anadolu Hayat Emeklilik, Brisa Bridgestone Sabancı A.Ş., DHL Supply Chain, Düzey A.Ş., Ernst Young, Garanti BBVA, GE Healthcare, GLC Europe, Havelsan, ICBC Türkiye, ING Bank, Insider, İhtiyaç Haritası, İnşaat Mühendisleri Odası, İş Holding, Karel Elektrik, Kariyer Net, Kavaklıdere Gıda A.Ş., Kolin İnşaat, KPMG, Kuehne-Nagel, LC Waikiki, Nurol Makine, PwC Türkiye, TEB, TED Ankara Kolejiler Spor Kulübü, TED Üniversitesi, Tepe Home, Türk Eğitim Derneği, Türkiye İş Bankası A.Ş., UNHCR, United Nations - International Organization for Migration, Votarantim Çimento, Yemek Sepeti, Ziraat Bankası